Redactie
Redactie Volleybal 22 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Vier Nederlandse teams strijden om WK beachvolleybal in Mexico

Nederland neemt met vier teams deel aan het WK beachvolleybal dat van 6 tot en met 15 oktober plaatsvindt in het Mexicaanse Tlaxcala. Bij de vrouwen hebben Katja Stam en Raïsa Schoon zich geplaatst voor de mondiale titelstrijd. Naast hen komen er ook drie Nederlandse mannenteams in actie.

Het gaat om Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, Matthew Immers en Steven van de Velde en Stefan Boermans en Yorick de Groot.

Stam en Schoon, de nummers zes van de wereldranglijst, zijn als achtste geplaatst op het WK. Brouwer en Meeuwsen zijn het best geplaatste Nederlandse team bij de mannen: zij zijn als tiende geplaatst.

De poule-indelingen voor het WK worden op een later moment bekend. De winnaars van het WK verdienen een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.