Redactie
Redactie Paardensport 31 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse springruiters klimmen naar zevende plek op EK in Milaan

De Nederlandse springruiters hebben zich herpakt op het EK in Milaan. De ruiters van bondscoach Jos Lansink voegden op de tweede dag slechts 5 strafpunten toe aan de 14,29 van dag één en zijn in de tussenstand met 19,29 punten gestegen naar de zevende plaats. Daarmee is de equipe zeker van een plek in de finale van de landenwedstrijd op vrijdag.

Jur Vrieling is de beste Nederlander in het individuele klassement. Hij ging in de tweede ronde foutloos over de hindernissen met zijn paard Long John Silver en heeft 1,62 strafpunten. De Zweed Jens Fredricson leidt met 0 strafpunten.

Willem Greve (Highway) maakte in de omloop 1 springfout en Maikel van der Vleuten (O’Bailey) noteerde een tijdfout. Van der Vleuten staat 27e individueel (8,10 strafpunten) en Greve 34e (9,57 strafpunten). Harrie Smolders (Uricas) bevindt zich op de 56e plaats (15,59 strafpunten) in de onderste regionen.

Tevreden

“Het was een moeilijke en technische proef, maar onze ruiters hebben fantastisch gereden en daar ben ik heel blij mee”, zei bondscoach Lansink. “Alles stond twee gaten hoger dan gisteren, dat had ik zeker niet verwacht. Onze paarden sprongen allemaal heel goed, op het paard van Harrie na. Uricas heeft niet de vorm die hij de afgelopen weken had, maar dat kan gebeuren. Als hij kon praten zouden we wellicht beter snappen waar dat aan ligt.”

De beste tien teams en de beste vijftig van het individuele klassement mogen vrijdag terugkomen voor het derde en laatste deel van de landenwedstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.