Redactie
Redactie Hockey 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Hockeysters starten EK met overtuigende zege op Spanje

De Nederlandse hockeysters zijn met een eenvoudige zege aan het EK in Mönchengladbach begonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was zoals verwacht veel te sterk voor Spanje (5-1).

Oranje leidde halverwege met 4-1. Yibbi Jansen benutte in de 3e en 17e minuut een strafcorner. Vervolgens troffen Frédérique Matla en Pien Dicke eveneens doel. Belén Iglesias scoorde bij een achterstand van 4-0 voor Spanje. Jansen maakte in de slotfase haar derde doelpunt, opnieuw uit een strafcorner.

De hockeysters kunnen voor de vierde keer op rij Europees kampioen worden. Ze spelen zondag tegen België en sluiten dinsdag de groepsfase af tegen Italië, dat eerder op zaterdag ruim verloor van België (6-0). Nederland is ook regerend wereldkampioen en won goud op de laatste Olympische Spelen in Tokio.

Anne Veenendaal en Josine Koning verdedigden ieder een helft het doel van Oranje. Bondscoach Van Ass beslist na de groepsfase wie zijn eerste doelvrouw wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.