Redactie
Redactie Atletiek 2 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederland met 41 atleten naar wereldkampioenschappen in Boedapest

Nederland doet later deze maand met 41 deelnemers mee aan de wereldkampioenschappen in Boedapest. Femke Bol en Sifan Hassan zijn de grootste kanshebbers op een medaille, net als kogelstootster Jessica Schilder, zevenkampster Anouk Vetter, kogel- en discuswerpster Jorinde van Klinken en de estafetteploegen op de 4×400 meter.

“We reizen naar Boedapest met een enorm sterke selectie. Naast de scherpe eisen van World Athletics heeft de Atletiekunie aanvullende eisen gesteld aan deelname, overeenkomstig met hoe het richting de Olympische Spelen van Parijs 2024 ook zal zijn”, zegt Vincent Kortbeek, technisch directeur. “Als daar deze selectie uit voortkomt, kunnen we niet anders stellen dan dat we met een zeer competitieve groep atleten gaan strijden op het allerhoogste niveau.”

Hoogspringster Britt Weerman, die maart bij de EK indoor zilver won, ontbreekt door een knieblessure.

Bij de vorige WK atletiek in Eugene, in 2022, behaalde de Nederlandse formatie vier medailles. Die waren voor Bol (zilver), Vetter (zilver), de 4×400 gemengde estafette (zilver) en Schilder (brons).

De WK in Boedapest zijn van 19 tot en met 27 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.