Redactie
Redactie Tennis 2 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Enkelblessure houdt tennisser Van de Zandschulp voorlopig aan kant

Tennisser Botic van de Zandschulp komt voorlopig niet in actie door de enkelblessure die hij vorige maand heeft opgelopen. Hij meldde zich eerder deze week af voor het masterstoernooi van Toronto (7 augustus tot en met 13 augustus) en ook voor het masterstoernooi van Cincinnati (13 tot en met 20 augustus) ziet het er volgens zijn management niet goed uit.

“Hij speelt voorlopig niet en dat is een hard gelag. Het is even flink balen, want hij wilde in de tweede helft van het seizoen flink gas geven na een reeks teleurstellingen”, aldus zijn manager Dille Rikkert.

Van de Zandschulp (27) meldde zich in juli ook al af voor het graveltoernooi van Hamburg en ook het toernooi van Kitzbühel besloot hij niet te spelen.

De nummer 46 van de wereld liep de blessure op tijdens een fysieke training, een dag voor vertrek naar Hamburg. Hij ondergaat deze week diverse onderzoeken en hoopt op korte termijn de training weer rustig op te kunnen pakken.

De US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, begint op maandag 28 augustus. “Voorlopig is er voor de US Open geen paniek, maar een ideale voorbereiding is het niet. Het toernooi begint over ongeveer vier weken en we bekijken het telkens per week”, aldus Rikkert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.