Redactie
Redactie Wielrennen 18 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Oier Lazkano triomfeert in vierde etappe Ronde van Burgos

De vierde etappe in de Ronde van Burgos is een prooi geworden voor Oier Lazkano. De Spaanse wielerkampioen maakte deel uit van een vroege vlucht van negen renners en bleek na 157 kilometer uiteindelijk de sterkste. Zaterdag eindigt de rittenkoers met een etappe naar de top van de Lagunas de Neila.

Lazkano behaalde met zijn ritzege alweer zijn vierde overwinning van het seizoen. Naast het Spaanse kampioenschap won Lazkano ook nog de Boucles de la Mayenne.

In het algemeen klassement van de Ronde van Burgos behield Primoz Roglic de leiding. De Sloveen van Jumbo-Visma won eerder de ploegentijdrit en de bergrit naar Villarcayo en hield zich vrijdag gedeisd.

Slothelling

Lazkano, rijdend voor Movistar, sprintte in de rit van Santa Gadea del Cid naar Pradoluengo op de slothelling weg en verwees de Colombiaan Santiago Buitrago en de Spanjaard Raul Garia Pierna terug.

Het peloton, met klassementsleider Roglic, gaf een minuut toe op de winnaar. De Sloveen begint zaterdag met een voorsprong van respectievelijk 33 en 38 seconden op de Rus Aleksandr Vlasov en de Brit Adam Yates aan de zware slotrit. De Lagunas de Neila is een beklimming van 7 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.