Redactie
Redactie Wielrennen 18 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Fabio Jakobsen boekt tweede zege in Ronde van Denemarken

Fabio Jakobsen heeft zijn tweede overwinning in de Ronde van Denemarken behaald. De Nederlandse renner van Soudal Quick-Step sprintte na een rit over 178,4 kilometer van Kalundborg – Bagsværd naar de winst. Hij pakte woensdag ook de zege in de tweede etappe en was tweede in de openingsrit. Jakobsen troefde vrijdag in de vierde rit de Deen Mads Pedersen af.

In de vierde etappe gingen zes renners al vroeg in de aanval. Onder anderen de Belg Jules Hesters, onlangs nog actief bij de WK op de baan, en de Zwitser Simon Pellaud kregen een maximale voorsprong van anderhalve minuut. Toen het peloton begon aan de vier laatste lokale ronden, werd het gat met de vluchters snel gedicht. Twee kilometer voor de finish waren ze allemaal teruggepakt. Ramon Sinkeldam nam het initiatief in de sprint. De Nederlander bleef lang op kop, maar moest uiteindelijk buigen voor Jakobsen.

De 26-jarige Jakobsen verzekerde zich in Denemarken van zijn zevende overwinning van dit seizoen. Hij betrok zijn teamgenoten nadrukkelijk bij zijn succes. “Ik ben blij met mijn twee zeges deze week, maar die waren niet mogelijk geweest zonder de hulp van mijn teamgenoten. Ik wil ze bedanken voor het geweldige werk dat ze voor mij doen. Dit team geeft mij zoveel vertrouwen. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker in de finale.”

Hij bezorgde zijn ploeg de veertigste zege van dit seizoen. “Dat ik voor mijn ploeg deze overwinning behaal, is de kers op de taart”, aldus de sprinter, die na dit seizoen vertrekt bij zijn ploeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.