Redactie
Redactie Andere sporten 13 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Laura Smulders verovert zilver op WK BMX in Glasgow

Laura Smulders heeft op de WK BMX in Glasgow een zilveren medaille veroverd. Manon Veenstra, de andere Nederlandse finaliste, kwam al na enkele meters ten val in de finale, omdat de Zwitserse Zoé Claessens haar aanraakte.

De wereldtitel ging naar de Britse Bethany Shriever, die voor eigen publiek overtuigend naar de titel reed. Achter Shriever en Smulders werd de Amerikaanse Alise Willoughby derde. Het verschil tussen Shriever en Smulders was 0,38 seconde. Smulders had op haar beurt een voorsprong van 0,759 op Willoughby.

“Ik ben erg blij met zilver”, zei Smulders na afloop voor de camera van de NOS. “Maar ik ben ook blij voor Bethany, dat ze voor eigen publiek goud pakt. Het publiek gaf me erg veel energie en het was geweldig nog één keer op deze prachtige baan te rijden. Op het einde miste die Amerikaanse snelheid en kon ik erlangs, maar winnen van een goede Bethany is heel lastig.”

Frans podium

Smulders, de wereldkampioene van 2018, pakte brons op de Olympische Spelen van Londen. De 29-jarige Wijchense hoopt in Parijs opnieuw op eremetaal. “Het was een lastig eerste half jaar, om redenen die ik liever voor mezelf hou, maar dit geeft moed voor de komende maanden.”

Voor Veenstra was het vooral balen. “In een finale kan alles gebeuren, maar helaas zat het er voor mij al na één bult op. Dit geeft vertrouwen richting Parijs, maar nu is het vooral balen.”

Bij de mannen slaagde Niek Kimmann er niet in de finale te halen. De wereldtitel op een volledig Frans podium was voor Romain Mahieu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.