Redactie
Redactie Autosport 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Kwalificatierace Dutch Grand Prix hervat na crash Amerikaanse coureur

Ook de kwalificatierace van de Dutch Grand Prix is zaterdag onderbroken, tot twee keer toe. Dat gebeurde in het derde en laatste deel.

Eerst crashte Logan Sargeant. De Amerikaan van Williams spinde en kwam hard in de boarding terecht. Nadat de auto van Sargeant was weggetakeld en de vangrail was gerepareerd, kon de race in Zandvoort na twintig minuten worden hervat. Snel daarna ging het weer mis. Charles Leclerc van Ferrari reed zijn auto de boarding in.

WK-leider Max Verstappen zat bij de tien coureurs die het laatste deel van de kwalificatie haalden. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton werd in het tweede deel van de kwalificatie uitgeschakeld.

Door de natte baan werd de derde training in de Formule 1 zaterdag ook al meerdere keren onderbroken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.