Redactie
Redactie Tennis 31 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Wesley Koolhof en Neal Skupski bereiken tweede ronde US Open dubbelspel

Wesley Koolhof heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het dubbelspeltoernooi van de US Open. De nummer 2 van de wereld was met zijn Britse partner Neal Skupski met 7-5 7-6 (5) net te sterk voor de Amerikanen Chris Eubanks en Ben Shelton.

De twee Amerikanen, vooral actief in het enkelspel, gelden als de toekomst van het Amerikaanse tennis. Eubanks baarde op Wimbledon opzien door de kwartfinales te bereiken.

Koolhof en Skupski zijn als eerste geplaatst in New York. Vorig jaar reikten ze tot de finale op de US Open. Ook in 2020 was Koolhof finalist op het laatste grandslamtoernooi van het jaar, toen met de Kroaat Nikola Mektic.

Eenvoudige overwinning

Jean-Julien Rojer boekte met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador een eenvoudige overwinning op landgenoot David Pel, die in New York een koppel vormde met Denys Moltsjanov uit Oekraïne. Het werd 6-1 6-2 voor de nummers 4 van de plaatsingslijst.

Rojer was zes jaar geleden, aan de zijde van de Roemeen Horia Tecau, de beste op de US Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.