Redactie
Redactie Tennis 31 augustus 2023
Leestijd: 2 minuten

John Isner beëindigt carrière na spannende vijfsetter op US Open

John Isner heeft zijn loopbaan in stijl beëindigd, met een lange en meeslepende vijfsetter op de US Open. De Amerikaanse tennisser verloor in de tweede ronde met 3-6 4-6 7-6 (3) 6-4 7-6 (7) van zijn landgenoot Michael Mmoh. Isner miste in de 3 uur en 57 minuten durende partij een wedstrijdpunt.

De 38-jarige Isner maakte kort voor het toernooi in New York bekend dat hij na de US Open zou stoppen. Hij was ooit de nummer 8 van de wereld. De Amerikaan stond bekend om zijn sterke service. Hij sloeg de meeste aces ooit: liefst 14.411 tot aan de US Open.

Isner werd dertien jaar geleden beroemd door op Wimbledon de langste tennispartij ooit in de historie te spelen. Met 70-68 in de vijfde set was hij de Fransman Nicolas Mahut de baas. De wedstrijd, die ruim 11 uur duurde, werd verspreid over drie dagen gespeeld.

Staande ovatie

“Ik heb mijn hele leven zo hard gewerkt om voor dit soort publiek te kunnen spelen”, zei de emotionele Isner na zijn nederlaag tegen Mmoh. De Amerikaan kreeg bij het verlaten van de baan een staande ovatie van het publiek.

Isner won zestien titels. In 2018 schreef hij het masterstoernooi van Miami op zijn naam. Zijn beste resultaat op een grand slam is een halvefinaleplaats op Wimbledon. In 2018 reikte hij op het Londense gras tot de laatste vier.

Overwinning

Eerder op de dag was de Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets te sterk voor de Schot Andy Murray. Het werd 6-3 6-4 6-1 voor de als negentiende geplaatste Dimitrov, die in de openingsronde nog een zware vijfsetter had gespeeld.

De 36-jarige Murray wist het toernooi in 2012 te winnen. Vier jaar eerder was hij finalist in New York. Sinds 2016 is de oud-winnaar niet meer voorbij de derde ronde gekomen.

Tweede ronde

De als zeventiende geplaatste Hubert Hurkacz bleef in de tweede ronde steken. Hij werd met 6-2 6-4 7-5 verrast door de Brit Jack Draper, de nummer 123 van de wereld. Hurkacz is op de US Open nog nooit voorbij de tweede ronde gekomen.

De Italiaan Jannik Sinner had in de tweede ronde weinig problemen om zich te ontdoen van zijn landgenoot Lorenzo Sonego: 6-4 6-2 6-4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.