Redactie
Redactie Tennis 23 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Hartono start sterk in kwalificaties US Open, treft Japanse Hontama in volgende ronde

Tennisster Arianne Hartono is goed begonnen aan de kwalificaties voor de US Open. De 27-jarige Nederlandse versloeg de Bulgaarse Sesil Karatantcheva in drie sets: 6-1 3-6 6-1.

Hartono, de nummer 206 van de wereld, liep meteen uit naar een 3-0-voorsprong. Ondanks twee breakpoints op de service van Karatantcheva stond ze de vierde game nog af, maar haalde daarna de eerste set eenvoudig binnen. In de tweede set trok de Bulgaarse de stand gelijk na een snelle 5-0-voorsprong. De Nederlandse herpakte zich in de derde set en kwam niet meer in de problemen.

Hartono treft in de tweede van de drie kwalificatiewedstrijden de Japanse Mai Hontama. De mondiale nummer 176 was met 7-5 7-6 (6) te sterk voor Bai Zhuoxuan uit China.

Brouwer

Bij de mannen strandde Gijs Brouwer in de eerste ronde van de kwalificaties. De 27-jarige tennisser, de nummer 147 van de wereld, verloor met 7-6 (1) 6-4 van de Tsjech Zdenek Kolar.

Ook de 28-jarige Jelle Sels redde het niet. De mondiale nummer 206 ging in drie sets onderuit tegen de Brit Liam Broady, die 98 plaatsen lager op de wereldranglijst staat. Sels pakte nog wel de eerste set, maar had daarna weinig meer in te brengen: 6-4 1-6 2-6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.