Redactie
Redactie Wielrennen 21 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Evenepoel klaar voor nieuwe overwinning in Ronde van Spanje

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel van Soudal Quick-Step kijkt met vertrouwen uit naar de Ronde van Spanje. De winnaar van de Vuelta van vorig jaar staat zaterdag opnieuw als een van de favorieten aan de start in Barcelona.

“Het zal heel speciaal zijn om terug te keren in de Vuelta met rugnummer 1 en de prachtige Belgische kampioenstrui om mijn schouders. Het is de eerste keer dat ik deze trui kan dragen sinds ik hem eind juni veroverde”, zei Evenepoel. “Spanje is een van mijn favoriete landen, ik heb me er altijd goed gevoeld en veel succes gehad. Hopelijk zet deze trend zich de komende weken voort.”

“Als je het parcours en de startlijst bekijkt, zie je dat het een heel zware race gaat worden. Maar ik had een goede voorbereiding en kan rekenen op een sterke ploeg, dus ik heb veel vertrouwen en motivatie voor de vele uitdagingen die komen gaan”, aldus de 23-jarige renner.

Wereldkampioen tijdrijden

Naast de Ronde van Spanje schreef Evenepoel vorig jaar ook onder meer de wereldtitel op de weg op zijn naam. Hij werd onlangs wereldkampioen tijdrijden in Glasgow.

Evenepoel krijg in Spanje steun van Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Jan Hirt, James Knox, Casper Pedersen, Pieter Serry en Louis Vervaeke. De Belg krijgt in de Vuelta concurrentie van onder anderen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic van Jumbo-Visma. Tadej Pogacar van UAE Team Emirates slaat de Ronde van Spanje over.

De Ronde van Spanje begint zaterdag met een ploegentijdrit van 14,8 kilometer in Barcelona.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.