Redactie
Redactie Autosport 24 augustus 2023
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-coureurs strijden om tweede plek door dominantie Verstappen

In Zandvoort leggen de overige Formule 1-coureurs zich neer bij de dominantie van Max Verstappen dit seizoen. Zelfs zijn grootste concurrenten zijn de zomerstop uitgekomen met maar één doel: de tweede plaats in het WK-klassement voor constructeurs. “We willen in dat gevecht zijn tot aan de laatste race”, zegt Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Hij is achter Verstappen en Sergio Pérez van Red Bull de nummer 3 van de WK-stand.

“Natuurlijk willen we een race winnen, maar Max en Red Bull lijken te sterk”, zo licht George Russell van Mercedes zijn doelen voor de tweede seizoenshelft toe. “Mensen noemen ons seizoen mislukt, maar met de tweede plaats in het constructeursklassement lijkt dat me verre van de waarheid.” Red Bull heeft 503 punten, Mercedes 247 en Aston Martin 196. Russell verwacht een spannende strijd om de tweede plek, met ook Ferrari en McLaren nog als concurrenten.

Red Bull heeft dit jaar nog geen race verloren. Pérez won de tweede en de vijfde wedstrijd van het seizoen, de overige tien grands prix gingen naar de Nederlander. Ferrari-coureur Carlos Sainz vindt dat Verstappen zijn dominante positie heeft verdiend. “Red Bull heeft iets goeds gedaan met de auto en Verstappen maakt geen grote fouten. Zelfs als hij die wel zou maken, zou hem dat nog niet opbreken vanwege het grote verschil.”

Sainz wacht fout Red Bull af

Sainz vindt dat de Formule 1 moet ingrijpen om de sport weer spannender te maken. “Maar hopelijk maakt Red Bull ooit een fout. Ik ga elk weekend in om op dat moment die kans te grijpen. Die komt er altijd. In dit soort jaren leef je als coureur een beetje op die manier. Je gaat dan bijvoorbeeld voor een podiumplek of een klassering in de top 5.” Verstappen hoort het allemaal lachend en grappend aan.

De 25-jarige Limburger is hard op weg naar zijn derde wereldtitel op rij. Verstappen heeft 125 punten voorsprong op Pérez. Zondag kan de Red Bull-coureur in Zandvoort zijn negende achtereenvolgende grand prix winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.