Redactie
Redactie Tennis 24 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus opent US Open tegen Amerikaanse Madison Keys

Tennisster Arantxa Rus moet het in de eerste ronde van de US Open opnemen tegen Madison Keys. De Amerikaanse staat zeventiende op de wereldlijst. Rus, die in juli het toernooi in Hamburg op haar naam schreef, is de nummer 44 op de mondiale ranking.

Keys was in 2017 finaliste bij het grandslamtoernooi in New York. In het jaar daarna kwam ze tot de halve finales. Dit jaar was ze kwartfinaliste op Wimbledon.

Tallon Griekspoor treft in zijn openingswedstrijd de Fransman Arthur Fils. De als 24e geplaatste Nederlander staat 23 plekken hoger dan zijn tegenstander op de mondiale lijst. Botic van de Zandschulp is gekoppeld aan de Australiër Jordan Thompson, 50e van de wereld. De Nederlander, de mondiale nummer 55, stond enige tijd aan de kant met een enkelblessure. Hij maakte deze week zijn rentree bij het ATP-toernooi van Winston-Salem. In zijn eerste partij verloor hij van de Amerikaan Omni Kumar.

De US Open begint maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.