Redactie
Redactie Atletiek 18 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Dafne Schippers zet ondanks rugklachten door voor Olympische Spelen 2024

Atlete Dafne Schippers denkt ondanks haar chronische rugklachten nog altijd niet aan opgeven. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter hoopt op deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, zegt ze in een interview op NOS.nl.

“Echt, er is nog niets mooiers in het leven dan het lopen van een race in een uitverkocht stadion. Dat gevoel is zo absurd dat je het niet met woorden kunt omschrijven.”

De 31-jarige Schippers is tijdens de WK atletiek in Boedapest, die zaterdag beginnen, op vier dagen analist bij de NOS vanuit de studio in Hilversum. De Utrechtse, ook winnares van zilver op de 200 meter bij de Spelen van Rio, liep zelf haar laatste wedstrijd op 9 juli vorig jaar. Sindsdien kwellen rugklachten haar; ze brak een jaar geleden zelfs een ruggenwervel. Toch blijft ze doorgaan met trainen en werken aan een rentree. “Ik weet wat ik nog kan. Anders zou ik niet zo hard werken om terug te komen. Ik wil in Parijs echt competitief zijn. Alleen aantreden in de series van de estafette, ik denk niet dat ik dat wil. Dat is niet waar ik mijn hele leven zo hard voor heb getraind.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.