Redactie
Redactie Wielrennen 25 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielrenster Eva van Agt keert na valpartij in Tour de France Femmes terug naar Nederland

Wielrenster Eva van Agt van Jumbo-Visma heeft onder meer een hersenschudding overgehouden aan haar valpartij tijdens de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De 26-jarige renster vertrekt dinsdag naar Nederland, meldt ze in een bericht op Instagram.

“Mijn leven is een droom, maar gisteren was het voor de mensen die mij lief hebben heel eventjes een nachtmerrie. Sorry voor iedereen die ik heb laten schrikken”, schrijft Van Agt in haar post. “Fysiek is alles wel oké: ik heb een longkneuzing, hersenschudding en wat hechtingen, maar ik baal natuurlijk enorm dat ik het team zo in de steek laat. Dankzij alle goede zorgen van het team kan ik vandaag naar Nederland vertrekken om daar te herstellen.”

Van Agt was samen met landgenotes Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck) en Anouska Koster (Uno-X) ontsnapt in het laatste deel van de heuvelrit. Van Agt ging vervolgens op het natte wegdek onderuit en kwam hard in aanraking met de vangrail. Ze reed de etappe niet uit en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De Duitse Liane Lippert won de etappe, de Belgische Lotte Kopecky behield de gele leiderstrui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.