Redactie
Redactie Wielrennen 25 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielrenster Amy Pieters toont vlotte fysieke vooruitgang na val

Wielrenster Amy Pieters herstelt fysiek gezien “erg goed” van haar val eind 2021 en het ernstige hersenletsel dat ze daaraan overhield. Mentaal gezien gaat het een stuk minder voortvarend, staat in een update op haar website. Praten lukt nog altijd niet en het is nog de vraag of dat ooit weer gaat komen.

Het geheugen van Pieters (32) is ook nog steeds niet goed, staat in het bericht. “Haar geheugen werkt kort, heel kort. Vanuit Amy gedacht is dat wellicht juist haar geluk, het niet bewust beseffen en weten wat haar is overkomen. Amy lijkt zich niet te beseffen wat zij mist en niet meer kan. Amy is door haar karakter wel iedere dag vrolijk, haar lach maakt dan een hoop goed. Echter ons verdriet, om de oude Amy te missen, dat blijft.”

Pieters kwam eind 2021 ten val tijdens een wegtraining, in de buurt van het Spaanse Calpe. Ze verloor daardoor het bewustzijn en liep ernstig hersenletsel op. Pieters moest een operatie ondergaan en lag maandenlang in coma.

Nieuwe revalidatieplek

De wielrenster revalideert nu in het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, maar kan daar niet lang meer blijven. “Door haar forse cognitieve beperkingen en haar taalstoornis is de revalidatie hier niet langer passend.”

Er wordt gezocht naar een nieuwe plek. “Amy heeft 24 uur per dag zorg en hulp nodig. Door rust, routine en veiligheid hopen wij dat Amy meer zelfstandigheid kan opbouwen en ook hopen wij zo dat het Amy lukt om uiteindelijk weer te kunnen praten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.