Redactie
Redactie Wielrennen 19 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verslaggever Voeckler geschorst na hinderen wielrenners in Tour de France

De Franse oud-wielrenner Thomas Voeckler, tegenwoordig verslaggever van de Franse televisie, mag donderdag niet vanaf een motor verslag doen van de achttiende etappe van de Tour de France. Hij is net als zijn collega op de motor voor een rit geschorst. Het duo hinderde Jonas Vingegaard woensdag op de Col de la Loze.

De motor met Voeckler achterop viel stil tijdens de laatste beklimming van de zeventiende etappe, mede door de vele toeschouwers langs de kant van de weg. Vingegaard en Wilco Kelderman moesten daardoor met een voet naar de grond. Vervolgens werd ook Thibaut Pinot gehinderd.

Eerder in deze Tour ging het ook al zo mis op de Col de Joux Plane. Twee motorrijders en hun bijrijders werden zaterdag voor een etappe geschorst omdat ze Tadej Pogacar hadden gehinderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.