Redactie
Redactie Tennis 19 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus doordringt hoofdtoernooi US Open na sterke seizoenshelft

Tennisster Arantxa Rus is toegelaten tot het hoofdtoernooi van de US Open. Ze miste dit seizoen de Australian Open en speelde in de kwalificaties van Roland Garros en Wimbledon.

De 32-jarige Rus is bezig aan een sterke periode. Sinds begin juni wist ze drie toernooien te winnen, in het Spaanse La Bisbal, Den Haag en Contrexeville in Frankrijk. Op het laatste toernooi versloeg ze de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova, voormalig finaliste op Roland Garros, in de finale.

Rus is nog maar één plek verwijderd van haar hoogste ranking tot nu. De beste Nederlandse tennisster is vanaf afgelopen maandag de nummer 62 van de wereld. Elf jaar geleden was Rus de mondiale nummer 61.

De opgeleefde Rus strandde dinsdagavond laat al in de eerste ronde van het toernooi van Palermo. Ze verloor in drie sets van de Italiaanse Jasmine Paolini. De grand slam in New York begint op 28 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.