Redactie
Redactie Autosport 8 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen behaalt poleposition voor Grote Prijs Groot-Brittannië

Max Verstappen start zondag ook in de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Formule 1 vanaf poleposition. De tweevoudig wereldkampioen uit Nederland, tevens de leider in het klassement, was in zijn Red Bull op het circuit van Silverstone de snelste in de kwalificatie.

In zijn slotronde zette Verstappen een tijd van 1.26,720 neer. Hij was daarmee 0,241 sneller dan Brit Lando Norris in zijn McLaren. Op de derde plaats staat ook een McLaren, gereden door de Australische coureur Oscar Piastri.

Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull en tevens zijn grootste concurrent, viel (opnieuw) al in het eerste deel van de kwalificatie af. Hij start in de wedstrijd derhalve in het achterveld. Datzelfde geldt voor Nyck de Vries, die in zijn AlphaTauri niet verder kwam dan de 19e tijd.

Tegen de muur

Tijdens de kwalificatie was er nog een klein incidentje rond Verstappen, toen hij in de pitsstraat tegen een muur reed. Met een nieuwe voorvleugel kon hij snel verder.

Verstappen won de Grote Prijs van Groot-Brittannië nog nooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.