Redactie
Redactie Wielrennen 8 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Pedersen wint achtste etappe Tour de France in zware sprint

Mads Pedersen is heel blij dat hij in de Tour de France al in de achtste etappe kon juichen. De 27-jarige Deen van Lidl-Trek won in Limoges de sprint voor de Belgen Jasper Philipsen en Wout van Aert. “Heel fijn om eerder dan in de dertiende rit al een etappezege te boeken”, zei Pedersen die vorig jaar in de dertiende rit naar Saint-Étienne zijn eerste Touretappe won.

“We wisten deze ochtend niet of het een vlucht zou worden of een sprint. Maar het leek erop dat de sprintersploegen de vluchters geen ruimte gingen geven”, keek Pedersen terug. “Ik heb het vroeg in de etappe geprobeerd, maar ik realiseerde me dat ze ons niet lieten gaan. Dus ben ik energie gaan sparen.”

Pedersen maakte er vervolgens een lange sprint van in Limoges. “Ik kreeg een perfecte lead-out en zelfs met een lange sprint had ik de benen om het af te maken”, zei de voormalig wereldkampioen. “Het was een heel zware sprint omhoog en heel pijnlijk. Met nog 50 meter te gaan wilde ik bijna gaan zitten. Het was krap, maar het maakt niet uit of je met 2 meter of met 1 centimeter verschil wint.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.