Redactie
Redactie Zwemmen 24 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Schouten zwemt zich naar halve finales op WK in Fukuoka

Tes Schouten is bij de wereldkampioenschappen in Fukuoka doorgedrongen tot de halve finales van de 100 meter school. De 22-jarige zwemster uit Bodegraven zette in de ochtendsessie met 1.06,46 de achtste tijd neer. De Litouwse Ruta Meilutyte was met 1.04,67 veruit de snelste in de series.

Schouten, die de afgelopen tijd indruk maakte met een reeks Nederlandse records op de 100 en 200 meter school, was na afloop niet helemaal tevreden over haar eerste race bij dit WK. “Het was niet heel slecht. Maar zo’n eerste race voelt altijd een beetje gek. De raceopbouw was wel goed. Maar ik weet dat ik in de halve finales harder moet en ik weet ook dat ik dat kan.”

Schouten verblijft met de Nederlandse ploeg al een week in Japan en was blij dat ze mocht beginnen. “Het heeft nu wel lang genoeg geduurd. Natuurlijk wil je de finale halen, maar ik zie wel of dat gaat lukken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.