Redactie
Redactie Golf 24 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Akshay Bhatia boekt eerste PGA en DP World Tour-zege bij Barracuda Championship

Golfer Akshay Bhatia heeft met het Barracuda Championship zijn eerste overwinning op de PGA Tour en DP World Tour geboekt. De 21-jarige Amerikaan won het toernooi op de Tahou Mountain golfbaan in het Amerikaanse Truckee in Californië na een play-off van zijn landgenoot Patrick Rodgers.

Bhatia voltooide de slotronde met 69 slagen. Hij kwam daardoor op gelijke hoogte met Rodgers. In de play-off sloeg Rodgers een bogey en voltooide Bhatia de hole in par. Het Barracuda Championship wordt gespeeld volgens de zogenoemde Stableford-formule, waarbij een birdie goed is voor twee punten en een eagle vijf punten oplevert. Bij een bogey wordt er een punt in mindering gebracht. Een dubbele bogey kost drie punten, par is gelijk aan nul.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.