Redactie
Redactie Autosport 30 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen zegeviert bij Grote Prijs van België na inhaalrace

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft zondag ook de Grote Prijs van België gewonnen, zijn achtste zege op rij. Na een geslaagde inhaalrace kreeg hij in zijn Red Bull in de 17e ronde de leiding van de race stevig in handen, om die niet meer weg te geven. Sergio Pérez werd tweede, voor Charles Leclerc.

Na een door het weer moeizaam verlopen sprintrace van zaterdag bleef de regen deze keer vrijwel uit op het circuit van Spa-Francorchamps. Er vielen gedurende de wedstrijd slechts enkele druppels, hetgeen niet van invloed was op het verloop van de wedstrijd.

Hoewel Verstappen vrijdag de snelste was in de kwalificatie startte hij vanwege een gridstraf van de zesde positie. De Monegask Leclerc mocht daardoor in zijn Ferrari van poleposition beginnen, met naast hem de Mexicaan Pérez.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.