Redactie
Redactie Autosport 30 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen zegeviert opnieuw ondanks gridstraf in Grote Prijs van België

De Grote Prijs van België in de Formule 1 verliep voor Max Verstappen grotendeels zoals zijn team Red Bull had gehoopt. De Nederlandse wereldkampioen won voor de achtste keer op rij. “Het bijzondere van deze race was dat ik vanaf plaats zes moest komen”, zei hij naderhand.

Vaak heerst Verstappen van begin tot eind, maar dat zat er deze keer niet in. Hoewel hij vrijdag ook de snelste was in de kwalificatie, werd hij vanwege een gridstraf teruggezet naar plek 6. “Vooral bij de start was het even oppassen”, aldus de coureur. “Ik heb geen risico’s genomen.”

Dat deed hij in het vervolg van de race ook niet of nauwelijks. De eerste paar rondjes consolideerde hij. “Daarna ben ik gestaag opgeschoven, om uiteindelijk ook al relatief snel de leidende positie te pakken. Ik kwam in mijn ritme, het ging goed. Er was even wat regen, maar gelukkig gebeurden er verder geen gekke dingen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.