Redactie
Redactie Wielrennen 23 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Lotte Kopecky pakt gele trui in eerste etappe Tour de France Femmes

De weken voor de Tour de France Femmes spookte de gele trui al vaak door het hoofd van Lotte Kopecky. De Belgische wielrenster maakte er grappen over tegen haar vrienden. “Het is ongelooflijk dat ik hem nu mag dragen”, sprak de renster van SD Worx na haar winst in de eerste etappe.

Kopecky (27) reed op het klimmetje, ruim 10 kilometer voor de finish, weg uit een eerste groep met alle klassementsfavorieten. “Ik voelde dat ik wat over had. Maar ik verwachtte wel dat er iemand zou volgen. Dat gebeurde niet en toen ik alleen de top bereikte, wist ik dat het mogelijk was als ik in de afdaling mijn ‘power’ zou behouden”, vertelde Kopecky, dit jaar onder meer winnares van de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen.

De ploeg had meerdere opties. “Als Lorena (Wiebes) mee zou zijn, zouden we met haar voor de massasprint gaan.” De Zuid-Hollandse kwam op de klim net tekort, sloot wel weer aan maar toen mikte het Nederlandse team uiteraard op de winst voor Kopecky. “Mooi dat ik het ook heb kunnen afmaken. Het wordt heel bijzonder dat ik in de gele trui mag rijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.