Redactie
Redactie Tennis 10 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Keys stopt opmars jonge Russische tennisster Andrejeva op Wimbledon

De Amerikaanse tennisster Madison Keys heeft de opmars van de 16-jarige Mirra Andrejeva uit Rusland gestuit. De als 25e geplaatste Amerikaanse won in drie sets van de Russische nummer 102 van de wereldranglijst: 3-6 7-6 (4) 6-2.

Andrejeva is 16 jaar en 72 dagen oud, de op twee na jongste qualifier die de vierde ronde wist te halen op Wimbledon. Ze bereikte de vierde ronde door de als 22e geplaatste landgenote Anastasia Potapova te verslaan. Ze haalde eerder de derde ronde op Roland Garros, net als op Wimbledon vanuit het kwalificatietoernooi.

Keys neemt het in de kwartfinale op tegen de winnares van de partij tussen de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka uit Belarus en de Russin Ekatarina Alexandrova.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.