Redactie
Redactie Wielrennen 10 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Remco Evenepoel rijdt Ronde van Spanje ondanks eerdere opgave in Giro

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel neemt ook dit jaar deel aan de Ronde van Spanje. Dat zegt Patrick Lefevere, de teambaas van Soudal Quick-Step. De wereldkampioen op de weg moest in mei opgeven in de Giro d’Italia vanwege een coronabesmetting. Die ronde was zijn hoofddoel dit jaar. Evenepoel (23) won vorig jaar de Vuelta.

“Ik heb eerder gezegd dat het beter was dat hij de Vuelta niet zou rijden, maar nu ik zie op wat voor niveau hij is teruggekeerd, kan ik alleen maar van gedachte veranderen”, liet Lefevere in een telefonisch interview met de Waalse persgroep IPM weten. “Remco wil grote uitdagingen aangaan. Als alles goed blijft gaan in de training en hij nergens last van krijgt, zal hij deelnemen aan de Vuelta.”

Lefevere vindt het belangrijk dat Evenepoel dit jaar nog een grote ronde uitrijdt. “Dat deed hij tot nu toe maar één keer. Dat is te weinig als hij volgend jaar wil meedoen in de strijd om de eindzege in de Tour de France.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.