Redactie
Redactie Tennis 13 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Jabeur en Vondrousova vechten zaterdag om Wimbledon titel

Tennissters Ons Jabeur en Marketa Vondrousova strijden zaterdag in de finale van het vrouwen enkelspel om de winst op Wimbledon. De verliezend finaliste van vorig jaar uit Tunesië rekende in de halve eindstrijd af met de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka uit Belarus. Vondrousova klopte Elina Svitolina, die wordt gecoacht door Raemon Sluiter.

Jabeur, als zesde geplaatst, zegevierde met 6-7 (5) 6-4 6-3. Ze knokte in de tweede set terug na een achterstand van 4-2. De ongeplaatste Vondrousova, nummer 42 van de wereld, had tegen Svitolina wel aan twee sets voldoende: 6-3 6-3. Ze nam in de tweede set een voorsprong van 4-0 en liet haar zege niet echt meer in gevaar komen.

Jabeur verloor vorig jaar van Jelena Rybakina in de finale van Wimbledon. Ze nam eerder deze week in de kwartfinale revanche op de speelster uit Kazachstan. Sabalenka strandde in 2021 ook in de halve finales van Wimbledon. Vorig jaar was ze er niet bij, omdat tennissers uit Rusland en Belarus toen niet mochten deelnemen na de inval van Rusland in Oekraïne eerder dat jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.