Redactie
Redactie Wielrennen 15 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Cameraploegen Tour de France gestraft voor hinderen Pogacar tijdens etappe

De organisatie van de Tour de France heeft de cameraploegen die Tadej Pogacar blokkeerden bij zijn aanval op de Col de Joux Plane bestraft. De twee motards en hun bijrijders, een cameraman en een fotograaf, zijn uitgesloten voor de vijftiende etappe van zondag. Daarnaast kregen ze een boete van 500 Zwitserse frank (515 euro).

Pogacar werd zaterdag in de veertiende etappe gehinderd door de voor hem rijdende motoren bij zijn poging om bonificatieseconden te pakken op de top van de de Col de Joux Plane. De Sloveense nummer 2 van het klassement moest zijn aanval daardoor na 20 meter staken. Klassementsleider Jonas Vingegaard pakte vervolgens de bonificatieseconden op de top.

“Ik zei tegen mijn chauffeur dat hij moest gasgeven toen Pogacar aanviel, maar dat kon niet vanwege de toeschouwers op de weg”, verklaarde de fotograaf later aan persbureau Reuters. “We hadden weg moeten zijn en de foto vergeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.