Redactie
Redactie Tennis 16 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Alcaraz en Djokovic vechten om Wimbledontitel in spannende finale

Carlos Alcaraz en Novak Djokovic strijden om de titel in het mannentoernooi van Wimbledon. De 20-jarige Alcaraz kan zijn eerste Wimbledontitel veroveren, de zestien jaar oudere Serviër won het toernooi al zeven keer eerder.

Alcaraz en Djokovic zijn de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst. Vier jaar geleden ging de mannenfinale voor het laatst tussen de twee hoogst geplaatste spelers, toen waren dat Djokovic en Roger Federer.

Het is de eerste keer dat Alcaraz en Djokovic elkaar treffen sinds 9 juni. Ruim een maand geleden stonden de twee tegenover elkaar op Roland Garros en de Spanjaard werd toen getroffen door een krampaanval. Djokovic won daardoor eenvoudig, in vier sets.

Djokovic kan al zijn vijfde titel op een rij veroveren op het Londense gras. In 2017 verloor hij voor het laatst op Wimbledon. In de kwartfinales gaf hij op tegen de Tsjech Tomas Berdych.

Alcaraz pakte in 2022 zijn enige grandslamtitel op de US Open, Djokovic kan zijn 24e grand slam winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.