Redactie
Redactie Voetbal 21 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Voetballer Blaszczykowski kondigt einde carrière aan

Voetballer Jakub Blaszczykowski heeft besloten te stoppen. De 37-jarige Pool kwam 109 keer in actie namens Polen en stopte in juni al met internationaal voetbal. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen liet Blaszczykowski, die onder contract stond bij Wisla Krakow, ook weten te stoppen met voetbal op clubniveau.

“Aan elke weg komt een einde. Ik heb de moeilijke beslissing genomen om mijn carrière te beëindigen”, schrijft Blaszczykowski op Instagram. “Heel erg bedankt voor de geweldige steun die ik heb mogen ontvangen. Het was het waard om voor jullie te spelen en de offers te brengen.”

De Pool speelde tijdens zijn loopbaan onder meer voor Borussia Dortmund, Fiorentina en VfL Wolfsburg. In 2019 keerde hij terug naar Polen om voor Wisla Krakow, de club waar hij tussen 2004 en 2007 ook al onder contract stond, te spelen.

Met Borussia Dortmund werd Blaszczykowski tussen 2007 en 2017 onder meer twee keer landskampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.