Redactie
Redactie Wielrennen 12 oktober 2024
Leestijd: 1 minuut

Wiebes haalt derde zege in Simac Ladies Tour ondanks valpartij

De Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes heeft haar derde zege geboekt in de Simac Ladies Tour, een rittenkoers op Nederlandse bodem. De vijfde etappe kende start en finish in Doetinchem. Wiebes, die rijdt voor SD Worx – Protime, hield in de sprint de Italiaanse Elisa Balsamo en de Nederlandse Nienke Veenhoven achter zich.

De sprint werd ontsierd door een valpartij met de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky, een ploeggenote van Wiebes, en de Nederlandse sprintster Charlotte Kool als voornaamste slachtoffers. Beiden stapten nog op en bereikten fietsend de finish.

De Duitse Franziska Koch van het Nederlandse dsm-firmenich PostNL behield de leiderstrui. Zondag is de slotetappe, die begint en eindigt in Arnhem en telt een aantal hellingen.

Opvallende rol

Een opvallende rol was er voor de Belgische Audrey De Keersmaeker, die 75 kilometer voor de finish ten aanval trok. Ze bereikte een voorsprong van een kleine drie minuten en werd pas 15 kilometer voor de finish ingelopen, waarna het peloton zich opmaakte voor een sprint.

“Het was een superchaotische en gevaarlijke finale met al die vluchtheuvels”, sprak Wiebes voor de camera van de NOS. “Ik had meteen door dat Lotte gevallen was en zelf was ik helemaal uit positie. Gelukkig vond ik het wiel van Barbara Guarischi nog en kon ik op 200 meter voor de streep de sprint inzetten. Maar eigenlijk hadden Lotte en ik hier met z’n tweeën willen sprinten. Het liep ook allemaal goed tot die val. Ik houd een dubbel gevoel over aan deze overwinning.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP