Redactie
Redactie Wielrennen Gisteren
Leestijd: 1 minuut

Lucinda Brand wint tweede Superprestige wedstrijd in Overijse

Lucinda Brand heeft de tweede wedstrijd in de Superprestige op haar naam geschreven. De 35-jarige Zuid-Hollandse won in Overijse voor haar landgenote en wereldkampioene Fem van Empel. De Italiaanse Sara Casasola werd derde. Ceylin del Carmen Alvarado, een dag eerder nog de beste in de Exact Cross Heerderstrand, finishte als vierde.

Brand loste halverwege de koers Casasola, die haar als enige renster lang kon volgen. De Italiaanse kreeg in de achtervolging gezelschap van Van Empel, maar het tweetal kon er niet meer bijkomen, ook niet toen Brand nog een slippertje maakte.

Alvarado had de eerste wedstrijd in de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. Met haar vierde plaats staat ze op 17 punten. Brand en Van Empel hebben 1 punt meer.

Spannend

“Het is heel mooi dat het lukt om zo’n hoog niveau te halen”, zei Brand na afloop. Ze maakte het nog even spannend toen ze bijna onderuit ging in de slotfase. “Het was een mooi punt om te kijken hoe ver ik voor lag. Ik keek of ze dichterbij waren gekomen, waardoor ik niet meer geconcentreerd was. Gelukkig kon ik snel door. Als je daar valt, op dat grind, is het toch naar.”

Van Empel zocht niet naar excuses voor haar tweede plaats. “Ze viel op een goed moment aan en bij ons viel het een beetje stil. Ik kreeg het gat niet gemakkelijk dicht. Ik ben tevreden met mijn wedstrijd. Het was al een paar procent beter dan de afgelopen weken, daar ben ik blij mee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP