Redactie
Redactie Andere sporten Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk Nederlands debuut skiër Hirscher in wereldbeker Sölden

Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

De NSkiV sprak in een verklaring van een “historisch evenement” voor de Nederlandse wintersport. De deelname van Hirscher in Sölden is afhankelijk van het feit of hij fit genoeg is. De skiër was recentelijk ziek.

De internationale skibond FIS gaf Hirscher eind september een wildcard die vooralsnog alleen geldt voor de reuzenslalomwedstrijd in Sölden. De skiër beëindigde in 2019 zijn imposante loopbaan waarin hij acht keer de algemene wereldbeker won en 67 overwinningen in wereldbekerwedstrijden behaalde. Hij bezit ook zeven wereldtitels en twee olympische gouden medailles. Dit voorjaar maakte hij bekend een comeback te maken, nu als Nederlander omdat hij de ontwikkeling van talenten in zijn vaderland Oostenrijk niet in de weg wil staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP