Redactie
Redactie Wielrennen 20 oktober 2024
Leestijd: 1 minuut

Baanwielrenner Harrie Lavreysen verovert zesde wereldtitel sprint

Baanwielrenner Harrie Lavreysen had een korte omschrijving voor het veroveren van zijn zesde wereldtitel sprint. “Het is gestoord”, sprak hij voor de camera van de NOS kort nadat hij op de wielerpiste van het Deense Ballerup zijn landgenoot Jeffrey Hoogland had verslagen.

De 27-jarige Brabander heerst sinds 2019 op de sprint, waarop hij ook al twee olympische titels veroverde. “Ik ging met een lekker gevoel het toernooi in, met meteen een goede tijd in de kwalificaties. En Jef zorgde ervoor dat er heel wat concurrenten werden uitgeschakeld”, knikte hij naar zijn tegenstander, die hij voor de vierde keer in een WK-finale trof. Lavreysen had telkens maar twee heats nodig om zijn toernooi te vervolgen. “Het was een supertoernooi, al voel ik de benen nu wel. Ik ben steeds van mijn eigen kracht uitgegaan.”

Hoogland had zowel in de kwart- als in de halve finales drie heats nodig. “Kampioen worden doe je niet alleen in de finale. Harrie reed hier gewoon veel efficiënter. Toen hij in de eerste heat over mij heen kwam, was het gebeurd. Ik was leeg”, aldus de renner uit Heerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP