Redactie
Redactie Wielrennen Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Wout van Aert verlengt contract voor leven bij Wielerploeg Visma

Wout van Aert blijft tot het einde van zijn carrière rijden bij wielerploeg Visma – Lease a Bike. De 30-jarige Belgische wielrenner heeft zijn contract, dat afliep in 2026, verlengd totdat hij stopt met wielrennen. “Dat is een unicum in onze sport, maar daar hoefden we allebei niet lang over na te denken”, zegt teambaas Richard Plugge.

Van Aert rijdt sinds 2019 voor de ploeg die toen Jumbo-Visma heette. Hij won onder meer negen Touretappes en drie ritten in de Vuelta. Ook schreef hij meerdere grote eendagskoersen op zijn naam zoals de klassieker Milaan – Sanremo, de Amstel Gold Race, Strade Bianche, Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Classic, Gent – Wevelgem en Kuurne – Brussel – Kuurne.

“Deze ploeg is uniek en past al vijf jaar bij me en dat wil ik graag zo houden. Daarom heb ik besloten om hier voor altijd te blijven, en dat voelt heel goed”, laat Van Aert weten.

Verbetering

De Belgische wielrenner hoefde niet lang na te denken over het contract. “Omdat we bij de ploeg werken met de beste mensen en de beste materialen”, zegt hij in een verklaring van de ploeg. “Samen zijn we constant op zoek naar verbetering, waardoor we individueel, maar ook als ploeg blijven ontwikkelen. Daar heb ik veel succes aan te danken, dat doen we samen.”

Plugge noemt Van Aert een cultuurdrager van de ploeg. “Wout is natuurlijk een fantastische renner met een geweldig palmares. Hij is een alleskunner: een sprinter, een klassieke renner, een tijdrijder en op zijn beste dagen wint hij ook nog eens een bergrit zoals de befaamde zege op de Mont Ventoux in de Tour de France. Daarnaast is hij een belangrijke cultuurdrager geworden, een onmisbare schakel in onze ploeg. Hij is een leider en een teamplayer, een renner die anderen in de ploeg ook beter maakt, alleen al door zijn inzichten en charisma. Wij zijn enorm blij met hem en gelukkig is dat wederzijds.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP