Redactie
Redactie Wielrennen Gisteren
Leestijd: 1 minuut

Jonge wielrenner Jelte Krijnsen naar topniveau met Jayco-AlUla

De 23-jarige wielrenner Jelte Krijnsen komt volgend jaar uit voor Jayco-AlUla, het Australische wielerteam dat op het hoogste niveau rijdt in de WorldTour. Hij wordt teamgenoot van onder anderen landgenoten Dylan Groenewegen en Elmar Reinders.

Krijnsen kwam in het begin van het seizoen nog uit voor het bescheiden Parkhotel Valkenburg en was sinds vorige maand stagiair bij de Zwitserse ProTour-ploeg Q36.5 Pro Cycling. Hij viel op met etappezeges in de Ronde van Denemarken en de Ronde van de Loire. Hij soleerde naar de winst in de Druivenkoers Overijse.

“We denken dat we met Jelte een ruw talent hebben gevonden” zegt algemeen directeur Brent Copeland op de website van de ploeg. “Hij is nog jong en onervaren, maar heeft met minimale steun al een aantal indrukwekkende resultaten behaald.”

“Een WorldTour-team is echt een droom voor mij”, reageert Krijnsen. “Ik kan nog steeds niet geloven dat deze droom volgend jaar uitkomt. Samen met de ploeg wil ik het goed doen in de voorjaarsklassiekers, want dat soort wedstrijden liggen mij goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP