Redactie
Redactie Wielrennen 6 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Derde gouden plak voor paralympische wielrenner Bangma in Parijs

Wielrenner Tristan Bangma heeft op de Paralympische Spelen zijn derde gouden medaille veroverd. Samen met zijn piloot Patrick Bos won hij de wegrace voor visueel beperkten, voor zijn landgenoot Vincent ter Schure en zijn piloot Timo Fransen.

De 26-jarige Bangma pakte in Parijs eerder goud op de tijdrit en op de individuele achtervolging op de baan. Hij completeerde zo ‘Tristans triple’ in navolging van de hattrick van de Nederlandse baanwielrenner Harrie Lavreysen op de Olympische Spelen.

Ter Schure had woensdag op de tijdrit al brons veroverd. De 44-jarige renner had tijdens de wegrace pech dat hij lek reed. Na een lange achtervolging sloten Ter Schure en Fransen weer aan bij de kopgroep, die bestond uit Bangma en Bos en twee Franse duo’s. De Fransman Elie de Carvalho viel weg door materiaalpech, waarna zijn landgenoot Alexandre Lloveras het brons pakte.

Het goud van Bangma was de tiende gouden medaille voor de Nederlandse wielerploeg op de Paralympische Spelen, waarmee de baan- en wegrenners in Parijs het record van Tokio verbeterden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP