Redactie
Redactie Tennis 2 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Tiafoe passeert naar kwartfinales US Open, kan eerste Amerikaan worden sinds 2003

Frances Tiafoe heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales van de US Open. De als twintigste geplaatste Amerikaan versloeg de Australiër Alexei Popyrin, die in de vorige ronde Novak Djokovic had uitgeschakeld, in vier sets: 6-4 7-6 (3) 2-6 6-3.

Tiafoe kan de eerste Amerikaanse winnaar van het mannentoernooi worden sinds 2003. 21 jaar geleden zegevierde Andy Roddick op Flushing Meadows. “Ik bekijk het van dag tot dag. Grand slams duren twee weken en er gebeurt een hoop. Je kunt niet te ver vooruit kijken. Iedereen is goed dus het maakt niet uit wie er nog in het toernooi zitten”, zei Tiafoe over zijn kansen.

Voor Tiafoe is het de derde keer op een rij dat hij het minimaal tot de laatste acht schopt in New York. In 2022 haalde hij zelfs de laatste vier, vorig jaar verloor hij in de kwartfinales van landgenoot Ben Shelton.

Tiafoe neemt het in de kwartfinales op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, die de Rus Andrej Roeblev in vijf sets versloeg. De winnaar van dat duel speelt in de halve eindstrijd tegen de Amerikaan Taylor Fritz of Alexander Zverev uit Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP