Redactie
Redactie Tennis 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Swiatek verslagen, Pegula naar halve finale US Open

Tennisster Iga Swiatek, de Poolse nummer 1 van de wereld, heeft zich niet geplaatst voor de halve finale van de US Open. De Amerikaanse Jessica Pegula versloeg Siatek (23) met opvallend gemak: 6-2 6-4.

Swiatek had nog geen set verloren in New York en trof in de als zesde geplaatste Pegula een tegenstandster die ze twee jaar geleden, op weg naar haar eerste titel op de US Open, in de kwartfinales had verslagen.

De service van Swiatek liep niet. Ze won maar iets meer dan de helft van haar eerste servicepunten en kreeg acht breakpunten tegen. Ze maakte ook 41 onnodige fouten. “Toen ik met 4-0 achter stond in de eerste set, probeerde ik hetzelfde te doen als normaal”, zei de kampioene van 2022, die zes van haar vorige negen wedstrijden tegen Pegula had gewonnen. “Normaal gesproken kan ik mezelf terug knokken of onder druk zetten, maar vandaag maakte ik gewoon te veel fouten. Ik begreep niet echt waarom mijn service mij in de steek liet. Het was moeilijk voor me om daar een goede oplossing voor te vinden.”

In de halve finale treft de 30-jarige Pegula donderdag Karolina Muchova. De 28-jarige Tsjechische was in de kwartfinale veel te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia: 6-1 6-4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP