Redactie
Redactie Wielrennen 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Stephen Williams boekt derde zege op rij in Ronde van Groot-Brittannië

De Britse wielrenner Stephen Williams heeft ook de derde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. Het was een rit van Sheffield naar Barnsley over 166 kilometer. Williams, die rijdt voor Israel – Premier Tech, had woensdag ook al de tweede etappe gewonnen en was de derde rit als klassementsleider begonnen.

In de finale waren er enkele klimmetjes. In de sprint, die ook licht bergop ging, hield Williams de Fransman Paul Magnier achter zich. De Italiaan Edoardo Zambanini passeerde als derde de finish, net voor de Nederlander Jelte Krijnsen. Williams behoudt uiteraard de leiderstrui. De Tour of Britain eindigt zondag.

De 28-jarige Welshman Williams, eerder dit jaar winnaar van de Waalse Pijl, boekte zijn zege in waar herfstweer. Wind, buien, mist en kille temperaturen teisterden het steeds kleiner wordende peloton. Ook olympisch kampioen Remco Evenepoel moest 20 kilometer voor de streep voorin afhaken. Op de laatste helling probeerde de Brit Tom Pidcock vooraan weg te rijden. Maar uiteindelijk bleek Williams in de sprint de sterkste voor Magnier, de winnaar van de eerste etappe.

In het klassement heeft Williams nu zestien seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, de jonge Schot Oscar Onley.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP