Redactie
Redactie Tennis 16 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Sinner betrekt ex-coach Djokovic in team na dopingzaak

Tennisser Jannik Sinner heeft Marco Panichi, de voormalige fitnesscoach van Novak Djokovic, in zijn staf opgenomen. Ook fysiotherapeut Ulises Badio maakt inmiddels deel uit van zijn team. De twee vervangen Umberto Ferrara en Giacomo Naldi, die moesten vertrekken om de dopingzaak van de Italiaanse nummer 1 van de wereld.

“Welkom bij het team”, schreef Sinner op sociale media bij een foto waarop hij samen met Panichi en Badio te zien was. Panichi was zeven jaar in dienst van Djokovic, tot afgelopen mei.

Sinner testte op 10 maart op het toernooi van Indian Wells positief. Toen troffen onderzoekers lage concentraties clostebol bij hem aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Acht dagen later, bij een dopingcontrole vlak voor de Miami Open, waar Sinner won, testte hij opnieuw positief.

Besmetting

Sinner verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Hij werd vervolgens vrijgesproken.

Sinner won onlangs voor het eerst de US Open. Voor de Italiaan was het de tweede grandslamtitel van 2024. Hij won eerder dit jaar de Australian Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP