Redactie
Redactie Tennis 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Italiaanse Sinner verslaat Medvedev en bereikt halve finale US Open

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft de halve finale van de US Open bereikt. De nummer 1 van de wereld versloeg de Rus Daniil Medvedev in vier sets: 6-2 1-6 6-1 6-4. Medvedev (28), nummer 5 van de wereld, won het toernooi in 2021.

De 23-jarige Sinner treft in de halve finale Jack Draper. De 22-jarige Brit stond geen set af in zijn kwartfinale tegen de Australiër Alex De Minaur: 6-3 7-5 6-2. De andere halve finale gaat tussen twee Amerikanen, Taylor Fritz en Frances Tiafoe.

“Het was erg zwaar, we kennen elkaar vrij goed. We wisten dat het erg fysiek zou worden”, zei Sinner, die Medvedev begin dit jaar versloeg in de finale van de Australian Open.

57 onnodige fouten

Medvedev noteerde liefst 57 onnodige fouten. “Ik weet niet precies waarom, maar het was niet de beste wedstrijd van mijn kant. Ik denk dat het eigenlijk ook niet de beste wedstrijd van hem was, het ontbrak er aan beide kanten een beetje aan”, oordeelde de Rus.

Sinner verwacht een lastige halve finale tegen Draper. “Hij speelt veel serve en volley en probeert naar het net te komen. Er zijn veel dingen die hij geweldig doet. Het wordt een zware wedstrijd voor ons allebei.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP