Redactie
Redactie Tennis 6 september 2024
Leestijd: 2 minuten

Sabalenka en Pegula treffen elkaar in US Open finale

Aryna Sabalenka en Jessica Pegula nemen het zaterdag tegen elkaar op in de eindstrijd van de US Open. Voor Belarussin Sabalenka wordt het haar vierde finale op een grandslamtoernooi, Pegula bereikte voor het eerst de eindstrijd.

Sabalenka versloeg de Amerikaanse Emma Navarro met 6-3 7-6 (2), terwijl Pegula zich tegen de Tsjechische Karolina Muchova na een slechte start terugknokte: 1-6 6-4 6-2. De Amerikaanse Pegula stond met 6-1 en 2-0 achter. De eerste set duurde maar 28 minuten.

“Ze liet me eruitzien als een beginner, ze maakte me kapot en ik stond op het punt in tranen uit te barsten. Maar het kwam allemaal neer op kleine momenten. Ik weet niet hoe ik het heb omgedraaid”, zei Pegula (30) na afloop op de baan.

‘Kinderdroom’

“Ik was wat gezapig in het begin. Ik was losjes, maar misschien wat té losjes. Gelukkig kon ik me net op tijd herstellen. Het bereiken van een finale op een grand slam is een kinderdroom. Als je me begin dit jaar had verteld dat ik een grandslamfinale zou halen, dan had ik je zo hard uitgelachen.” Pegula was op een grand slam nog nooit voorbij de kwartfinales gekomen.

Sabalenka en Pegula speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Vijf van die duels won Sabalenka. Kort voor de US Open was ze in de finale van het grote WTA-toernooi in Cincinnati ook te sterk voor de Amerikaanse.

‘Geweldige strijd’

“We hebben in het verleden veel geweldige gevechten gehad, hele moeilijke en spannende wedstrijden”, zei Sabalenka op de persconferentie. “Het voelt alsof ze weer terug is en ze is in een ongelooflijke vorm. Het wordt weer een geweldige strijd tegen haar.”

Sabalenka won de US Open nog nooit. Vorig jaar verloor ze in de finale van de Amerikaanse Coco Gauff. Sabalenka was al wel twee keer de beste op de Australian Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP