Redactie
Redactie Vechtsport 9 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Rico Verhoeven verdedigt wereldtitel tegen Rigters of Rajabzadeh in december

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt op 7 december zijn wereldtitel in Arnhem. De 35-jarige Nederlander treft in het GelreDome zijn landgenoot Levi Rigters of Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan.

Rigters en Rajabzadeh maken op 21 september tijdens Glory 95 uit wie het mag opnemen tegen Verhoeven tijdens Collision 7. De 29-jarige Rigters verloor in maart van Verhoeven tijdens de Glory Grand Prix, hoewel de wereldkampioen ook een keer naar de grond ging tijdens het gevecht.

“Ik ging een keer neer door Levi, maar ik pakte de overwinning”, zei Verhoeven in een persbericht. “Levi heeft potentie, misschien is hij zelfs een toekomstig kampioen, maar niet zolang ik de lakens uitdeel.”

Talk is cheap

“Bahram heeft veel praatjes en heeft goede momenten tijdens toernooien gehad, maar ‘talk is cheap’. Als hij Levi verslaat, dan kan hij bewijzen dat de ‘hype’ ergens op gebaseerd is”, aldus de Brabander.

Verhoeven, bijgenaamd ‘The King of Kickboxing’ is al tien jaar onafgebroken wereldkampioen. Hij heeft al elf keer succesvol zijn titel verdedigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP