Redactie
Redactie Wielrennen Gisteren
Leestijd: 1 minuut

Evenepoel verslaat Ganna, pakt goud bij WK tijdrit in Zürich

Remco Evenepoel heeft bij de WK wielrennen in Zürich de individuele tijdrit gewonnen. De Belgische titelverdediger kwam over ruim 46 kilometer tot een tijd van 53 minuten en 1 seconde. Daarmee was hij 6 seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. Het brons was voor diens landgenoot Eduardo Affini. De kersverse Europees kampioen gaf 54 seconden toe op Evenepoel.

De Australiër Jay Vine verspeelde door een val een podiumplaats en eindigde als vierde. Daan Hoole, de enige Nederlandse deelnemer, eindigde als zeventiende.

Evenepoel won afgelopen zomer ook de tijdrit op de Olympische Spelen van Parijs. Ook toen was Ganna de nummer 2, wel met een groter verschil over een korter parcours. Evenepoel won in Parijs ook de wegwedstrijd en keerde pas een maand later in de Ronde van Groot-Brittannië weer terug in koers. Niet met het gevoel dat hij afgelopen zomer had, erkende hij in het flashinterview. “Het heeft tijd gekost om me weer goed te voelen. Ik heb er vandaag echt voor moeten knokken.”

Een aflopende ketting op het startpodium, een minuut voordat hij moest vertrekken, hielp ook niet echt mee. Het mankement was snel verholpen, maar het gevolg was wel dat zijn powermeter niet werkte. “Het was misschien wel de moeilijkste tijdrit uit mijn leven. Het was hard werken, zonder dat ik kon zien of ik over de limiet ging. Ik heb geknokt tot in de laatste kilometer. Maar als je wilt winnen moet je sowieso je lichaam pijn doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP