Redactie
Redactie Autosport Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Red Bull schrapt speciaal design vanwege extra gewicht op Verstappens F1-auto

Het Formule 1-team Red Bull van Max Verstappen ziet voor de komende grands prix in Singapore en de Verenigde Staten af van een door fans geïnspireerd speciaal design. Het team vreest dat de lak extra gewicht toevoegt.

“Toen we met de testfase van het nieuwe design begonnen, ontdekten we dat de lak die nodig is om de wagen met het design over te spuiten, onvoorzien en onnodig gewicht toevoegt aan het bodywork van de RB20”, maakte het team bekend.

Fans van het raceteam waren op sociale media uitgenodigd om met een speciaal design te komen voor de RB20, dat dan zou worden gebruikt in de races in Groot-Brittannië, Singapore en de Verenigde Staten. Volgens het magazine Autosport zou het gaan om een kilogram aan gewicht, wat weer kan leiden tot 0,03 seconde tijdverlies per ronde.

Voorsprong Verstappen

Na de door Oscar Piastri gewonnen Grote Prijs van Azerbeidzjan van afgelopen zondag raakte Red Bull de leiding in het WK voor constructeurs kwijt aan McLaren. In het WK voor coureurs heeft Verstappen nog een voorsprong van 59 punten op McLaren-coureur Lando Norris.

De Grote Prijs van Singapore is aanstaande zondag. Verstappen heeft de race op het stratencircuit in Singapore nog niet kunnen winnen. Zijn beste prestatie is een tweede plaats in 2018. Teamgenoot Sergio Pérez won de GP van Singapore wel in 2022.

Zorgen over RB20

“We blijven vechten om het kampioenschap”, liet Verstappen via het team weten. “We winnen en verliezen als team en blijven ervoor gaan. We hebben geleerd van wat we vorige week in Bakoe verkeerd hebben gedaan en kunnen wat dingen anders proberen in Singapore. Marina Bay is een cool circuit en we verwachten dat het weer een uitdaging voor ons zal zijn, zoals het ook in het verleden is geweest.”

Verstappen was aanvankelijk positief over de verbeteringen aan de RB20 voor de race in Bakoe, maar hij ondervond in de kwalificatie en race toch problemen en eindigde als vijfde. “De veranderingen die we in eerste instantie hadden aangebracht in Bakoe pakten positief uit en het gaat in de goede richting. We moeten alleen wel zorgen dat we onze afstellingen optimaliseren. Het is belangrijk om wat meer controle over de wagen te hebben op lage snelheden, zodat hij niet te veel stuitert”, zei de drievoudig wereldkampioen over de problemen met de auto die hij had in Bakoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP