Redactie
Redactie Atletiek 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympisch atlete Rebecca Cheptegei overleden na gewelddadige aanval in Kenia

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is overleden nadat ze in Kenia door haar vriend in brand was gestoken. Dat meldt de baas van het Oegandese Olympisch Comité.

“We hebben vernomen van het trieste overlijden van onze olympische atlete Rebecca Cheptegei, na een gewelddadige aanval door haar vriend,” aldus Donald Rukare in een bericht op X.

Cheptegei werd begin deze week in Kenia door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken. De Keniaanse politie meldde dat het incident zich voordeed in de woning van het koppel in Trans Nzoia, waar Cheptegei een huis liet bouwen om in de regio te kunnen trainen. Toen ze samen met haar kinderen thuiskwam van een kerkviering, werd ze door haar partner, Dickson Ndiema Marangach, aangevallen.

Cheptegei, die vorige maand nog als 44e eindigde op de olympische marathon van Parijs, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en overleefde het niet. De ouders van Cheptegei waren inmiddels naar Kenia gekomen om Cheptegei, die 33 jaar werd, bij te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP